Blogini on muuttanut!


Uusi blogini löytyy osoitteesta www.marjamailla.fi

torstai 16. huhtikuuta 2015

1. vuosi


Blogin perustaminen on ollut itselleni pitkä prosessi. Reilusti yli vuoden kypsyttelin oman blogin perustamista ja siltikin aloitus tuntui kovin vaikealta. Halu oman blogin perustamiseen syntyi pitkälti innostuksestani valokuvaamiseen. Ennen blogia olen tykännyt valokuvaamisesta ja oma järjestelmäkamera on ollut kovassa käytössä. Halusin oppia blogiani ajatellen enemmän kamerastani ja valokuvauksesta. Viime keväänä osallistuin AJK-jatkokoulutuksen kurssille, joka piti sisällään blogiasiaa ja valokuvausta. Kurssi antoi rohkeutta bloggaamiseen ja päivä Krista Keltasen opissa antoi valmiuksia valokuvaamiseen. Päivän aikana saadut perustiedot antoi hyvän pohjan kuvauksen opettelull ja mennyt vuosi on vienyt valokuvaustaitojani valtavasti eteenpäin. Vuoden takaiset kuvat näyttää oman lähtötasoni ja kuvia selatessa voin huomata oman kehitykseni. Välillä on tullut myös takapakkia ja hetkiä jolloin mikään ei tunnu onnistuvan. Välillä ärsytystä on aiheuttanut myös tekniikka. Valokuvani ovat näyttäneet hyvältä kuvankäsittelyohjelmassa, mutta laatu on huonontunut kuvia bloggeriin viedessä. Valitettavasti tämä on hyväksyttävä asia, mutta onneksi olen saanut korjattua hiukan asiaa toista tiedostomuotoa käyttäessä. Valokuvaaminen ei ole kuitenkaan ainoa taito jota blogin pitämisessä edellytetään. Valokuvien ohella tekstillä on osansa kokonaisuudessa. Satun olemaan puhelias karjalaisemäntä, jolle tekstin tuhertaminen ei ole ollut helppoa. Vuosi on tuonut myös tekstiin hiukan sujuvuutta ja kitkenyt pois  enimpiä virheitä. Vuosi on myös  näyttänyt kuinka paljon harjoittelu ja asioiden tekeminen kehittää, siis voimme oppia uusia taitoja mikäli olemme valmiit tekemään töitä asioiden eteen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin oppien uutta ja tekemällä virheitä. 
Vuosi on tarjonnut itselleni paljon joten taidan kehitellä myös teille jotain kivaa arvonnan muodossa. Sillä ilman lukijoita en varmaankaan olisi jatkanut näin kauaa, kiitoksia!

10 kommenttia:

 1. Niinpä, monesti asioita oppii parhaiten tekemällä. Kauniita kuvakollaaseja olet koonnut blogin ensimmäisestä vuodesta. Sisäkuvat näyttävät kivoilta ja persoonallinen sisustus välittyy niiden kautta. Kesällä päästään varmaankin seuraamaan myös viime kesäisten puutarhatöiden tuloksia. Blogi-intoa jatkoon.

  Matleena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia selaamalla ymmärtää kuinka paljon vuoteen mahtuu asioita. Odotan jo innolla kevään tuloa jotta näen miten "puutarhan laajennus" on selvinnyt talvesta, ainakin magnoliat näyttivät pirteiltä. Etupihalle olisi vielä hiukan suunnitelmia mielessä joita täytyy haudutella.

   Poista
 2. Onnittelut 1-vuotiaalle! Kauniita kuvia otat. Todella lohduttavaa kuulla, että vuodessakin oppii paljon. Olen itse valokuvauksessa niin starttiviivalla vielä. Ei ole tosin liikaa aikaakaan harjoitella, mutta josko tästä pikkuhiljaa lähtisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Itse kuvaan suunnilleen kolmena päivänä viikossa, mutta ajallisesti käytän kuvaamiseen vähän aikaa. Mietin mielessäni postauksen, kuvakulmat ja sitten vaan räpsin vartin tai puoli tuntia. Viikonloppuisin saatan kuvata pidempäämkin kun oikein innostun, mutta uskon että toisto opettaa paljon. Tsemppiä harjoitteluun!

   Poista
 3. Onnea yksivuotiaalle! Kaikenlaista tässä touhussa kyllä oppii :) ja mukavaa tosiaan huomata kehitys ajan kuluessa.
  Uusia juttuja odotellen!

  VastaaPoista
 4. Olen varmaan jäänyt hiukan lapsen tasolle, kun olen niin innoissani uuden oppimisesta ja oppimistani asioista. Onhan tämä aika mukaansa tempaavaa hommaa, vaikka välillä on hetkiä ettei keksi mitään järkevän tuntuista asiaa. Uusia juttuja odottelen myös teidän suunnalta ( :

  VastaaPoista
 5. Hei, onnittelut yksivuotiaalle! Blogisi on todella mukavaa luettavaa, inspiroivaa sellaista! Ehkäpä siksi, että sisustusmakuni on hyvin samanlainen, klassikoita sopivasti. Jatka samaa rataa, täällä seuraillaan,

  terkuin Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ihanasta kommentistasi. Samaa rataa edetään, kivaa että sisustusideat puree jollekin. Klassikot tuo kotiin ajattomuutta ja ne sopii monenlaiseen tyyliin.

   Poista
 6. Ihmisellä täytyy olla intohimoja ja unelmia. Sinun intohimosi sisustamiseen välittyy kuvista. Sisustamimen ei ole koskaan ollut oma intohimoni, mutta nautin kuviesi katselulusta. Kuvaat niin taitavasti arjen pieniä, kauniita asioita.
  Terveisin, Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, arki tuntuu juhlalta kun ympärillä on kauniita asioita. Kuvaamisesta on tullut erittäin miellyttävä harrastus ja on kiva huomata, että taidot on vuoden mittaan kehittyneet.

   Poista