Blogini on muuttanut!


Uusi blogini löytyy osoitteesta www.marjamailla.fi

tiistai 17. helmikuuta 2015

Pieni, mutta toimiva


Viisi vuotta sitten remontoimme pienen kodinhoitohuoneemme, joka oli ahdettu täyteen kaapistoja. Lisäksi huoneen ovi aukesi sisäänpäin ja näin pienensi tilaa entisestään. Remontissa ovi vaihtui liukuoveksi ja kaappien määrää vähennettiin. Remontin myötä tilasta on tullut toimiva tila jossa perheen pyykkihuolto ja vaatteiden kuivaus onnistuu moitteetta.  


Säilytystilojen määrää ei pidä vähätellä, mutta uskon että turhan tavaran määrä kulkee käsikkäin säilytysmäärän kanssa. Säilytyskaappien vähentämisestä huolimatta kodinhoitotilaan mahtuu edelleen kaikki tarvittava. Mankelin päällä sijaitseva kaappi imee sisäänsä lakanamme eli jokaiseen petiin yhdet vaihtolakanat sekä vieraslakanat. Tilassa säilytän myös pyyhkeet, pöytäliinat, tyynynpäälliset ja osan siivoustuotteista. Pyykinpesuaineet sijaitsee avohyllyllä, pesujauhetta ja miehen metsästysvaatteita varten pesupähkinöitä. Avohyllyllä sijaitsee myös sukkapeikon kori, asuukohan muidenkin pesukoneissa sukkapeikko joka ahmii joiltakin sukilta parin. Meillä nämä parittomat sukat päätyy tuohon koriin odottamaan pariaan, välillä ihan turhaan.

(Tikkurilan Tunto-maali hilseilee hiukan mm. tuolla nurkassa)
Tilaan olemme mahduttaneet erilaisia kuivausjärjestelmiä. Katossa on Ikean tanko paitojen kuivaukseen, seinässä haitariteline ja oskarinoksat. Oskarinoksat eivät näy kuvissa eikä saapaskuivurimme, joka kuivaa nopeasti kengät ja rukkaset (suosittelen). Kaapistoissa sijaitsee likapyykkikori ja lattialla sijaitseva pyykkikori on Reisenthel merkiltään. Likapyykkikori alkaa olla huonossa kunnossa eikä se johdu ainoastaan valtavasta likapyykkien määrästä. Lapset ovat käyttäneet pyykkikoria leikeissään piilopaikkana, on kuulema hyvä piilopaikka. Vielä se kuitenkin palvelee hyvin, mutta haaveissa pyörii Vipp- pyykkikori. 


Tilan suosikkejani ovat pitkätyötaso, jota käytän puhtaiden pyykkien taitteluun ja huovutukseen. Huoneen ykkössuosikikseni nousee laskosverhot. Verho on ommeltu Sandersonin Manila-kankaasta, jonka olen tilannut Sisustuksenkoodista. Minusta on hienoa, että he toimittavat tällaisia klassikkokankaita meille kauempana asuville. Kangasta ihaillessani paitojen silityskin tuntuu miellyttävältä hommalta. 

4 kommenttia:

 1. Voi että jos meidänkin kodari olisi yhtä viehättävän näköinen. Tilassa on kuitenkin tällä hetkellä mm. painonnostopenkki, maastopyörä ja lukematon määrä urheiluvaatteita. Toisaalta, onhan se hyvä kun löytyy tilaa moisille vehkeille :) ja sekin että joku urheilee...

  Mutta tosiaan tuo verho on ihana, meillä vähän saman tyylinen Bakerin Ferns-kankaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvemmin meillä on näin siisti kodinhoitohuone. Kuvien kannalta kivempi näin, tuskin kukaan haluaa kalsarikuvia katsella. Koti on elämää varten ja se näkyy ainakin meillä. Kangas on kyl todella ihana, joka kerta se saa hymyn kasvoille.. siis arjen kauneutta parhaimmillaan!

   Poista
 2. Hei, blogiisi löysin äskettäin, pidän! Kuulehan, mistä olette laittaneet kodarin kaapistot, näyttävät kivoilta,

  Sari

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Kaapistot ovat Isku keittiöiden Kuura, valitettavasti keittiöfirmaa ei ole enää. Olen tykännyt kaapeista todella paljon ja ihmettelen miksi kaapistot eivät muutoksien myötä siirtyneet Keittiömaailman tarjontaan.

  VastaaPoista