Blogini on muuttanut!


Uusi blogini löytyy osoitteesta www.marjamailla.fi

lauantai 4. lokakuuta 2014

Lakanoissa
Lähes koko päivä on kulunut metsässä kävellen, sieniä ja marjoja etsien. Tällaisten päivien jälkeen oma sänky tuntuu erityisen ihanalta. Hyvän sängyn lisäksi lakanat ovat iso osa hyvää unta. Itse tykkään panostaa lakanoiden laatuun enkä määrään. Tälläkin hetkellä meillä on kahdet lakanat, joita vaihtelen sänkyymme. Viime vuosien lakanahankintani eivät ole kuitenkaan menneet täysin suunnitelmien mukaisesti. Kaksi vuotta sitten tein ison investoinnin ja ostin pellavalakanat. Kauniit lakanat osoittautuivat kuitenkin yllättävän karheaksi ja mies ilmoitti, ettei halua nukkua hiekkapapereissa. Nämä lakanat odottaavat edelleen kirpparille pääsyä ja jouduin hommaamaan tilalle pehmeämmät lakanat.


Olin ostanut itselleni Beach house - yömekon, jonka kangas on todella miellyttävä. Ajattelin ottaa varman päälle pehmeyden suhteen ja ostin valkoiset Beach house - lakanat sänkyymme. Ensimmäiset puoli vuotta lakanoista irtosi kauheasti valkoista pölyä. Valkoista pölyä oli kodinhoitohuoneessa ja makuuhuoneessa todella paljon. Lakanoiden pehmeys on kuitenkin ollut todella ihana ja enää niistä ei irtoa pölyä. Jokin aika sitten jouduin kuitenkin pettymään, kun huomasin alus- ja pussilakanassa pieniä reikiä. Valitettavasti laatu ei taida olla ihan hinnan veroinen ja se kyllä ärsyttää. Aion kuitenkin jatkaa lakanoiden käyttöä edelleen ja uskon, että jatkossakin tulen hommaamaan merkin tyynyliinoja juuri niiden pehmeyden vuoksi. 


Valkoisten lakanoiden kaverina meillä on kuvan pussilakana, johon olen ihastunut kovasti. Pussilakana on valtavan miellyttävän tuntuinen ja laatukin tuntuu olevan hyvä. Tykkään lakanoista kovasti, enkä raaski peittää niitä sänkypeitolla. Illalla onkin kiva pujahtaa rennosti pedattuun sänkyyn, pehmeiden lakanoiden syleilyyn. Erityisesti pidän päivistä, jolloin vaihdan puhtaat lakanat sänkyymme. Silloin voi nauttia raikkaista ja mankelin siloittamista lakanoista. 


8 kommenttia:

 1. Kannattaa yrittää pehmittää pellavalakanoita muutamalla pesukierroksella ja mahdollisesti kuivausrummussa kuivaamalla ennen kirpparille viemistä. Pellava nimittäin kyllä pehmenee paljon käytön myötä! Muistan myös, että kun ekan kerran nukuimme pellavalakanoissa, ne tuntuivat karheilta, mutta nykyään emme juuri muuta käytäkään :) Terveisin uusi lukija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellava on materiaalina todella tuttu itselleni ja tiedän sen pehmenevän käytössä. Lakanat on vielä käytössä mökillämme, kun en toisaalta raaskisi luopua niistä. Toinen asia mikä pellavalakanoissa ärsyttää on se että ne ei pysy untavapeitossa paikallaan.

   Poista
 2. Kaunista teillä makkarissa! Meillä tykätään nukkua trikoissa ja samoin parit kiertää meilläkin aina pesun kautta takaisin käyttöön. Hiukan ollaan tosin mekin petytty Marimekon laatuun sen suhteen, että pieniä reikiä lakanoihin on ilmaantunut. Jopa lapset ovat omineet meidän värikkäät Marimekon trikoot, oon saanut laittaa kaikki lasten lakanat kirpparille, kun ei kelpaa enää muumit eikä muut. Pienemmällekin piti vaihtaa jo iso peitto trikoolakanoiden vuoksi :). Pellavaiset on seuraavaksi harkintalistalla, mutta niin monen mies tuntuu kommentoineen tuota karheutta :). Mitäs mieltä sinä olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lapsille todella mieluisia nuo trikoolakanat. Ostin tytöille lakanat viime syksynä syntymäpäivälahjaksi. Nuorempi tytär ei halua nukkua muissa lakanoissa enkä raski ostaa toisia lakanoita jos nämä ei tule kestämään kauaa.Olen pessyt pellavalakanoita aika paljon ja edelleenkin ne on kuulema santapaperia, joten käyttö jäänyt vähäiseksi..liekö myös asenneongelma kyseessä ,kun on kerran päättänyt ettei lakanoissa ei ole hyvä nukkua.

   Poista
  2. Suomalaisen miehen sielunmaailmaan tuo viimeinen ajatus saattaisi hyvin sopia ;). Meillä on ollu ekat keltaraidalliset trikoot jo kaksi ja puoli vuotta ja luulen, että reikiä tulee niitä rumpukuivatessa. Lakanoissa on rumpukuivauskielto, mutta itse en ainakaan malta roikutella lakanoita kuivamassa pitkin kotia, usein vielä pesen kaikki lakanat kerralla. Eli reiät voivat olla myös omaa syytä. Mutta silti.... :).

   Poista
 3. Meillä ei ole kuivausrumpua niin, ei taida olla syy reikiin. Olen hiukan vanhanaikainen kun kuivaan lakanat perinteisesti ja parasta kun lakanat saa kuivattaa ulkona. Hyvä merkki ei aina vaan ole laadun takuu..harmi kun ovat kuitenkin niin ihanan pehmeät.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitoksia, tykkään itsekin. Tilasin meille ne Asplundin yöpöydät joista puhuin. toivotaan että ne tulevat pian niin saan luopua lehtipinoista rakentelmistani yöpöydistä ( ;

   Poista