Blogini on muuttanut!


Uusi blogini löytyy osoitteesta www.marjamailla.fi

lauantai 23. toukokuuta 2015

Perjantaipuskat


Ensimmäinen vapaa ilta tällä viikolla, tekeepä hyvää. Saimme miehenkin kotiin, vaikka lentäjienlakko varjosti kotiin pääsyä. Henkisesti jo valmistauduin asiaan ja yritin lohduttaa ettei lakot kestä yleensä useaa viikkoa kerallaan. Perhe on nyt kasassa ja lisäksi saimme nauttia kauniista illasta ulkosalla. Pihapelejä, puiden raivaamista metsästä ja mullan lapiointia sekä kärräämistä. Kohta alkaa olla jo hiukan kuvattavaa myös tännekin tai olisi varmaan jo nyt, mut olen hiukan kriittinen kuvattavien aikaansaannosteni suhteen. 


Puutarhan kukintavaihetta on vielä odotettava hiukan, joten turvauduin kukkakaupan tarjontaan. Sekalainen kimppu vähän kaikkea, tällaisia saa tehdä pian omistakin kukista. Kimppu tuo kivasti palan kesää sisustukseen ja väritkään eivät ole pahasta. Toisen kimpun tein krysanteemista, mustikanvarvuista ja riidenliekosta. Tämän kimpun veimme mummolleni, hiukan piristystä. Sovimme, että käyn hänet katsomaan kukkapenkkejä ensi viikolla. Kukkapenkeissäni on kukkia joita olen saanut mummoltani, aika jännää että osa kukkapenkkien kukista on ollut elämässäni jo lapsuudesta lähtien. Muistan kuinka kauniisti mummoni pionit kukkivat portaiden pielessä sijaitsevassa kukkapenkissä. 


Mummoni kimpusta tuli hyvin kesäinen ja luonnonläheinen. Tällaiset kimput ajattelin tehdä myös lasteni opettajille, kiitokseksi lukuvuodesta. 

Hyvää viikonloppua!


6 kommenttia:

 1. Ihanat, kauniit kimput! Taidan lähteä katsomaan, onko kukkakaupossa jättilaukkoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin varoittaa sinua jättilaukkojen voimakkaasta tuoksusta kunnes tajusin, että haju lähtee anopinkielen kukinnoista jotka ovat viimein auenneet ( : kukat kyllä piristää kummasti, sisällä ja ulkona.

   Poista
 2. Tosi kauniit kimput! Kerrotko vielä, mitä kukkia on tuossa ensimmäisessä kimpussa?

  Mai

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kimpussa on daaliaa, valkoista freesiaa ja jättilaukkoja. Heinän nimeä en tiedä, mutta voisin selvittää nimen kun käyn seuraavan kerran Kukkatalolla.

   Poista
 3. Voisiko vihreä olla poimulehti? Melko perinteinen perenna, millä on raikas lime kukinto ja lehdistä muodostuu upea tausta kukille ja toimiihan se myös reunakasvina...siis jos arvaukseni osui oikeaan. Matleena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää poimulehdeltä. Sopisi kivasti myös omaan pihaan ja saisi lisuketta kimppuihin, minusta tuo kimppuun rentoutta ja väri on hyvin raikas.

   Poista