Blogini on muuttanut!


Uusi blogini löytyy osoitteesta www.marjamailla.fi

tiistai 30. syyskuuta 2014

Haaste: Pyöreä punainen matto


Luumutar-blogin Sanna laittoi Punaisen pyöreän maton paikka -haaasteen käyntiin. Haasteen tarkoituksena on kuvata kodista paikka, johon laittaisimme punaisen pyöreän maton, kuten Suomen kaunein koti ohjelmassakin kotien asukkaat valitsevat. Kuvien lisäksi maton paikan voi halutessaan perustella.


Tartuin haasteeseen ja otin myös lapset mukaan miettimään paikkaa. Keskimmäinen lapsista oli sitä mieltä, että matto kuuluisi sijoittaa hänen huoneeseensa. Tähän esikoinen kommentoi, että aika itsekäs valinta. Enemmistöpäätöksellä sijoitimme ns. punaisen pyöreän maton eteisaulan matolle. Lasten mielestä siitä näkee moneen paikkaan. Minustakin maton paikka tulisi olla siinä. Eteisaula on paikka, missä hyvästellään ja tavataan, tullaan kotiin ja tunnetaan olevamme kotona. Kodissa,  missä on turvallista ja hyvä olla perheen kanssa. 
Kotiäitivuosien aikana olen monet hetket viettänyt matolla istuen ja lapsia pukien. Usein istumme matolla myös koiria rapsuttamassa ja kuulumisia turisten.
Syksyllä iso osa kotona vietetystä ajasta on pimeää. Halusin kuvata näkymiä matolta myös syysiltana.
Blogi-haaste: Punaisen pyöreän maton paikka:

Kuvaa kodistasi se paikka, johon laittaisit punaisen pyöreän maton, jos esittelisit kotisi ohjelmassa Suomen kaunein koti. Kuvaa ensin paikka, mihin maton laittaisit. Ota sen jälkeen kuvia eri suuntiin, tai siihen yhteen mieluisaan suuntaan vähän kuin matolla seisten. Voit myös perustella valintasi. Linkitäthän haasteeseen myös tämän haastetekstin. Mainitsethan haasteen alkuperän ja linkität sen Luumutar- blogiin / tähän alkuperäiseen haastetekstiin. 

Haastan seuraavat bloggaajat:

5 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta haasteesta! Koitan tarttua siihen ja samalla rikkoa blogihiljaisuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaste kertoo kivasti kodista ja perustelut sen asukkaista jotakin.

   Poista
 2. Kiitos hauskasta haasteesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nähdä missä sijaitsee kauniin kotinne punainen matto.

   Poista
 3. Hyvä maton paikka! Pitäis jaksaa itsekin kaivaa jalustaa esille ja kuvata noit iltakuvia.
  Kehtaatko vielä linkittää sen haasteen siihen alkuperäiseen haastetekstiin (mistä haaste lähtöisin). Muutin itsekin vähän sitä alkuperäistä tekstiä, kun se oli ehkä vähän epäselvä. Kiitos kovasti!! 😊

  VastaaPoista