Blogini on muuttanut!


Uusi blogini löytyy osoitteesta www.marjamailla.fi

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kasvun ihmettelyä


Viime aikoina päivät ja suurinosa illoista on mennyt sisätiloissa, eikä ole juurikaan ollut aikaa pihojen laittamiseen. No, toisaalta sisustus eikä pihat tule koskaan valmiiksi ja kukat osaa kasvaa itsekseen. Kasvu onkin ollut hurjaa, tuntuu että kesä tuli aivan yllättäen. Kaikkialla on niin ihanan vihreää ja raikasta. 
Lauantaina ilta-auringon aikaan nappasin muutaman kuvan "puutarhastani", joka alkaa vihertää päivä päivältä enemmän. On ollut ilo huomata kuinka kasvit ovat selvinneet talvesta ja miten viime syksynä istuttamani alue alkaa muotoutua visioni mukaiseksi. Vihreys tuo itselleni virtaa ja odotan jo ilolla kukkien väriloistoa. Mummoni vanhat tilli sekä tarhapionit ovat nupulla, niin myös alppiruusut, magnoliat ja erilaiset laukat. 
Kunhan nurmikonsiemenpellosta alkaa näkyä vihreää ja kukat alkavat kukkia, voisin esitellä tarkemmin pihoja ja niiden muodonmuutosta. Itselleni ne ovat tärkeä osa kotia ja kiva taltioida kuvia niistä kuvia tänne, olisi kiva kuulla kiinnostaako teitä nähdä lisää pihakuvia?


Täytyy viedä illan palaveri jämptisti läpi, että ehtii vielä pihalle hommiin. Pihalla odottaa läjä mansikantaimia.  Ne jäivät ylitse äitini mansikkamaalta, jonka mylläsin eilen uuteen uskoon. Mansikantaimet ja osa kasvimaasta pääsivät lavankauluksista rakentelemiini viljelylaatikoihin. Rakentelemani viljelylaatikot ja äitini hyötypuutarhan voisin esitellä teille, mikäli teitä kiinnostaa?

4 kommenttia:

 1. Kyllä kiinnostaa. Piha ja puutarha, ne niin kuuluvat kesään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin ja itselleni kovin mieluisia asioita, joten taidanpa niistä myös kirjoittaa. Kuvat on kiva muisto joihin voi myöhemmin palata.

   Poista
 2. Kiinnostaa! :) Mikä magnolia lajike teillä viihtyy ja onko ollut jo useamman vuoden? Sellaisesta olen omallekin pihalle haaveillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän magnolia on sieboldii eli pensasmagnoliaa, joka pärjää täällä idässäkin. Suojasin syksyllä juuret Kekkilän talvisuojalla ja hyvin reippaasti jatkaa kasvuaan ja nuppujakin on muutamia. Magnoliapensaat ostin viime kesänä, kun laitoin takapihan istutukset täysin uusiksi. Pihajuttuni saa siis jatkoa, kunhan kukat pääsevät vauhtiin. Ajattelin esitellä viime syksynä aloittamani puutarhaprojektini paremmin.

   Poista